ALPINISTIČNI ODSEK
PLANINSKEGA DRUŠTVA KAMNIK


Objavil/a: , ponedeljek, 4. december 2017

Seminar zimske tehnike

Šli smo pod Zelenico, da osvežimo in potreniramo zimsko tehniko...
Na prvo decembrsko nedeljo smo se zapeljali na Ljubelj in se podali na sneg z namenom, da ponovimo in osvežimo znanje zimske tehnike. Nabralo se nas je kar veliko, zato smo se razdelili v skupine in na različnih točkah ponovili elemente zimske tehnike: gibanje naveze, izdelavo sidrišč in spust. Pogovorili smo se tudi o zaustavljanju s cepinom, struktura snega pa nam ni omogočila, da bi to še potrenirali v praksi. Nad kočo na Zelenici smo potrenirali še prerez in preverjanje stabilnosti snežne odeje ter iskanje ponesrečencev.
 
Ker je bilo kar hladno, je bilo vsako delo in premikanje dobrodošlo, zato smo se vsi z veseljem poprijeli za lopato in cepin, pa tudi hoje v klanec se ni nihče branil;-) Pa še test zimskih oblačil smo napravili spotoma;-)

Za posladek na koncu dne pa smo se nekateri podali še na Triangel, da smo malo posmučali. Na vrhu smo bili nagrajeni s prekrasnim razgledom. Preprosto čudovit zaključek;-)

Na Zelenici smo po hitri analizi ugotovili, da je bila vaja uspešna, vsi udeleženci pa zadovoljni. Skupaj smo ugotovili, da je tak osvežilni tečaj dober za zdravje. Še enkrat hvala vsem inštruktorjem.

Slike prispevala Simon in Klemen
http://ao.drustvo-pdkamnik.si/clanki.php?pid=755 24.01.2019