Fotogalerije

torek, 7. junij 2016, ogledov: 1094

Speed Perovo 2016

Zadnji petek v maju je na znameniti Kamniški prečki potekalo tekmovanje speed perovo. Prečka Perovo! Na kateri prste jačajo in pilijo tehniko plezanja Kamniški alpinisti in športni plezalci že zadnjih 30 let če ne že več. Na Perovo skočiš popoldne po delu, zjutraj po fruštku ali pozno zvečer, s čelko, da maš mir.

Od leve do desne,
od desne do leve,
gor in dol,
v Kanabis se zaženeš,
vsem Perovcem to je cilj.

V prijetnem petkovem popoldnevu smo se zbrali vsa srenja Kamniških plezalcev. Prišli so tudi z drugod, vedno zvesti Kamniški prečki, nekateri pa tudi prvič, drugič.., vedno več bo teh. To naše druženje smo začinili še s tekmovanjem. Od leve proti desni in nazaj. Na začetku in koncu se zabijeta odslužena zvonca z velike planine. Cincin pomeni začetek štopanja drugi cin označi polovico tretji cin pa konec na začetku! Če padeš ali se dotakneš tal, 10 sklec v šusu in nazaj v prečko. Takšna so pravila! Tekmovalo nas je devetnajst prečkarjev in prečkaric. Najhitrejši čas 80m prečke je znašal 1:58 minute, ni šale. Ujela nas je noč zakurili smo televizijo. Ob žar mojstru Anžetu in Petri, hvala vama, smo vstrajali še dolgo v noč dokler presketanje ognja ni ponehalo, adijo prečka ostaja.

Se vidmo na Perovem!

Iskanje med fotogalerijami