Članki

Avtor/ica: Bojan Pollak, torek, 12. februar 2008, ogledov: 5895

Spominski pohod na Grintovec

V alpinističnem odseku PD Kamnik velja dogovor, da se gre v drugi polovici januarja na Grintovec v spomin na prav vse njegove člane, ki so preminili v planinah ali gorah. Je pa ta udeležba popolnoma neobvezna - vsak sam presodi, če mu tak način spomina na preminule tovariše, prijatelje ustreza. Tudi čas je lahko kakšen teden prej ali pozneje, čeprav je okvirni datum izbran zato, ker se je 19. januarja 1991 v slapu nad Žagano pečjo smrtno ponesrečil Danilo Golob, 17. januarja 1997 pa je med reševalno akcijo na severnem pobočju Brane kložasti plaz odnesel v smrt Janeza Plevela. Seveda pa se spominjajo tudi drugih tovarišev in tovarišic, ki so umrli v hribih – od Albeta Štuparja, Ceneta Grčarja, Draga Geršaka, Marjana Perčiča, Miha Laha, Štefana Kukovca, Ceneta Kramarja, Staneta Resnika pa do Sonje Lanišek, Mateja Mošnika in drugih.

Letošnji spominski pohod je bil zaradi nevarnosti plazov prestavljen za en teden, tako da je bil 26. in 27. januarja. Udeležilo se ga je več kot 50 članov AO in tudi nekdanjih članov, večina od njih v soboto. Med njimi so bili tudi udeleženci letošnje alpinistične šole, ki so tako opravili tudi svoj prvi zimski plezalni vzpon.

Med vzponom na Grintovec

Med_vzponom_na_Grintovec___tik_pod_Kokrskim_sedlom.jpg